MATGLEDE
Vi legger til rette for at barn får variert mat med ulike smaksopplevelser gjennom hele uken
Med matglede i fokus hos barn og voksne
Måltidene er en viktig del av hverdagen, med aktive voksne som skaper et trivelig spisemiljø.
Barna er med på matlaging og baking.
Vi følger helsedirektorates retningslinjer for mat og måltider i barnehagen.

måltider i barnehagen
Barnehagen legger stor vekt på sunn og variert kost, lagd fra bunnen av, som bidrar til spennende smaksopplevelser med både kald- og varmmat.
Frukt og grønt
Barna tilbys frukt og grønt til måltidene.
varmmat
– Middag 1 gang
– Egg-måltid
– Evt bålmat
– Restefest på fredag
Variasjon
Barna har med matpakke som gir rom individuelle matvaner.
Frokost
Vi serverer havregrøt eller brødmat til frokost.
Naturen – En verdifull ressurs
Vi dyrker egne råvarer i kjøkkenhagen og i drivhuset. Vi plukker bær, epler og sopp som vi bruker i matlagingen.
Barna er også med på setting – og høsting av poteter, og vi lager mye godt av epler på høsten.
Dette skaper en nærhet til naturen og hvor maten kommer fra.




