MATGLEDE

Vi legger til rette for at barn får variert mat med ulike smaksopplevelser gjennom hele uken

 

Med matglede i fokus hos barn og voksne

Måltidene er en viktig del av hverdagen, med aktive voksne som skaper et trivelig spisemiljø.

Barna er med på matlaging og baking.

Vi følger helsedirektorates retningslinjer for mat og måltider i barnehagen.

barn som skreller poteter

måltider i barnehagen

Barnehagen legger stor vekt på sunn og variert kost, lagd fra bunnen av, som bidrar til spennende smaksopplevelser med både kald- og varmmat.

Frukt og grønt

Barna tilbys frukt og grønt til måltidene.

varmmat

– Middag 1 gang
– Egg-måltid
– Evt bålmat
– Restefest på fredag

Variasjon

Barna har med matpakke som gir rom individuelle matvaner.

Frokost

Vi serverer havregrøt eller brødmat til frokost.

 

Naturen – En verdifull ressurs

Vi dyrker egne råvarer i kjøkkenhagen og i drivhuset. Vi plukker bær, epler og sopp som vi bruker i matlagingen.

Barna er også med på setting – og høsting av poteter, og vi lager mye godt av epler på høsten.

Dette skaper en nærhet til naturen og hvor maten kommer fra. 

traktor som høster poteter
Eplemost
gulrøtter og poteter
Fiskekakespyd med grønnsaker
hånd med brøddeig